Společnou silou

Když držíme spolu, vytváříme společnou sílu schopnou překonat i nejtěžší životní výzvy. Tato síla je v rodině, která se semkne, aby pomohla dítěti překonat handicap. Tato síla je v lidech, kteří se semknou, aby rodině pomohli, když už na to sama nestačí.

Jak vznikla nadace Anežka

Milí čtenáři. Tyto řádky nepíšeme jako Michaela a Jiří Štikovi, ale jako milující rodiče, maminka a tatínek, naší Anežky. Rozhodli jsme se je adresovat přímo Anežce, jejíž jméno nadace nese.

Velmi jsme váhali, zda její příběh zveřejníme, protože za ní rozhodujeme ve věci, kterou by i sama mohla chtít chránit tak, jak jsme to my dělali doposud. Je ale tak úžasná, laskavá, silná a dospělá, že věříme, že ona sama by vzala všechnu sílu, dala ji do pohybu a snažila se pomoci dalším. Díky ní vznikla Nadace Anežka.
Michaela a Jiří Štikovi
rodiče Anežky a její nadace

Dejte s námi sílu do pohybu,
podpořte Nadaci Anežka

Dopis Anežce

Naše milovaná holčičko, naše Anežko.

Jednou i ty sama budeš číst tyto řádky, a právě proto bychom byli rádi, abys s každým písmenem cítila, jak moc jsme na Tebe pyšní. Dokázala jsi najít sílu dát do pohybu to, co se zdálo být nemožné. Máš před sebou ještě neskutečně moc práce, ale jsi bojovnice s obrovským srdcem. Děkujeme Ti za to, že nám každý den s humorem a grácií Tobě vlastní ukazuješ, jak statečná a silná jsi. Udělali bychom pro Tebe všechno na světě, dali bychom Ti naše zdraví, ale to nejde. Jediné, co můžeme, je stát při Tobě každý den, podporovat Tě a být Ti na blízku při Tvém úsilí posunout se vpřed. Ty sama víš, že dřina je hlavně o Tobě a my ti děkujeme za to, jak vytrvalá jsi. Kdyby se dalo zdraví koupit, uděláme to, ale ani to nejde. Můžeme ale zajistit, abys měla tu nejlepší zdravotní a rehabilitační péči. Jsme šťastní, že si to můžeme dovolit a věř nám, že i kdybychom nemohli, udělali bychom naprosto všechno proto, abys takovou péči měla. Přesně to prožívá obrovské množství rodičů, které denně potkáváme v nemocnicích, rehabilitačních centrech a klinikách. Nemají tolik peněz, aby takovou péči zaplatili a hledají jiné možnosti. A proto jsme se rozhodli, že bychom jim společně s Tebou chtěli pomoct. Jsi naší obrovskou inspirací. Věříme, že Tvá aura, která kolem Tebe září, bude inspirací pro mnoho dalších.

Děkujeme. Milujeme Tě, AnežŠtičko.

Maminka a tatínek